FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
HEM
HISTORIEN BAKOM
LAKRITSFAKTA
RECEPT
BESTÄLLNINGAR
LAKRITS/CHOKLAD
SALT LAKRITS
SÖT LAKRITS
GLUTENFRI/SMAKSATT LAKRITS
KONTAKT
Lakritskladdkaka
Polly Rocks kladdkaka
Lakritskola med hallon
Lakritsmaräng
Matbröd med lakrits
Lakritsgravad lax
Lakritsrulltårta
Supergoda kakor
Lakritsmacarons
Lakritsmaräng
3 äggvitor = 1 dl
1 krm ättiksprit
2 dl strösocker
2 msk söt lakritssirap
Sätt ugnen på 100 grader
Vispa äggvitorna och ättikspriten tillsammans med 1 dl socker till ett hårt, fast skum. Börja med att vispa långsamt, sedan kraftfullt. Skålen ska kunna vändas upp och ner utan att smeten lossnar!
Vänd därefter ner resten av sodkret och lakritssirapenSpritsa ut ca 30 st stora maränger på bakplåtspapper
Grädda i 1 timmer tills marängerna släpper från papperet
Låt svalna på galler